Àrbitre denuncia presència d'estelada al camp del Cellera CF

L'àrbitre de l'enfrontament entre el Cadet del Cellera CF i el Sant Gregori CF "B", el Sr. David Cabrera i Vidal, fa constar en acta que la presència al camp de futbol del Cellera CF de l'estelada inicita al racisme. Aquesta afirmació només es pot fer des de la ignorància, la mala fe o des de l'espanyolisme més intransigent, que no pot acabar de pair que sociològicament l'independentisme està guanyant cada dia més adeptes i actuacions com aquesta de l'àrbitre d'avui només fan que anar sumant autobusos d'independentistes.

Cal veure què decidirà el Comitè de Competició de la Federació Catalana de futbol quan llegeixi l'acta. Des del club esperem un toc d'atenció a aquest col·legiat, que s'extralimita en les seves funcions i que va de salvapàtries (evidentment la seva, que deu ser inequívo-cament l'espanyola).

La sanció de la UEFA a les estelades està fent mal, sobretot a col·legiats com el d'avui que deuen tenir pretensions d'arribar a àrbitre internacional aplicant la normativa UEFA a un partit de 2a divisió territorial de cadets.

Dir que l'estalada incita al racisme és desconèixer quin és el tarannà del poble català, que ha acollit tothom sense exclusions. La bandera que més aviat incita al racisme és l'altra, que considera que un jugador per dir que és independentista català se l'ha de condemnar a una xiulada monumental en tots els camps de futbol que trepitja i, curiosament, cap àrbitre no ho consigna en l'acta arbitral.

Pot ser que a alguns, com deu ser el cas del col·legiat, la bandera independentista els provoqui urticària, però com deia la meva àvia contra la urticària només hi ha un remei: gratar-se i posar-s'hi molta pomada.

 

NOTA INFORMATIVA del dilluns 26 d'octubre

El Comitè Tècnic d'Àrbitres, arran de la protesta del Cellera CF, ha obligat l'àrbitre a rectificar el que havia consignat en l'acta i s'hi ha afegit un Annex on el mateix àrbitre diu:
«Respecte a les incidències esmentades a l´acta del partit, dir que el que vaig veure darrera la zona de banquetes és una bandera catalana, sense especificar si era independentista o no, i que em retracto dels comentaris posteriors.»

 

REPERCUSSIÓ de l'esdeveniment