Terreny de Joc

Una mica d'història.

Corria l'any 1980 quan el llavors president del Cellera C.F., en Josep Tràfach, i el vicepresident, en Jordi Verdaguer, entre d'altres, varen pensar que el nostre poble necessitava unes noves instal·lacions per substituir el vell camp del Bellavista. Amb més dificultats de les previstes i amb unes subvencions que no varen arribar mai el Cellera C.F., amb un gran esforç econòmic, va tirar endavant el que actualment és el Camp Municipal d'Esports.
Molts jugadors de l'època varen marxar aquell any; l'economia del club passava un dels pitjors moments a causa de l'enorme despesa que havien suposat les obres; el club no podia fer front al pagament de bons jugadors de fora -en aquella època qui volia tenir un equip competitiu havia de pagar els serveis de jugadors de nivell-, i aquell any, amb les arques buides, uns quants joves del poble varen formar la plantilla que va poder disfrutar de les noves instal.lacions.
El diumenge 30 d'agost de 1981 un partit contra l'Anglès va donar per inaugurat el Camp Municipal d'Esports, amb els àrbitres i liniers cellerencs López Plaza, Miquel Masferrer i en Josep Garrigoles. El Cellera C.F. va perdre per 1 gol a 3 contra l'etern rival, però el nostre club havia fet realitat unes instal·lacions que en aquells anys eren l'enveja de molts.

Més avall podeu veure fotografies del vell camp del Bellavista, de la construcció del camp nou i fotografies d'avui dia.

Fotografies del vell Camp de Bellavista, de la Construcció del camp nou l'any 1981 i de com era l'any 2009.

Arribat el segle XXI, molts pobles varen començar a construir camps de gespa artificial, una manera de tenir camps de futbol de primera categoria, soferts i de baix cost de manteniment. Sobretot ajuntaments amb més recursos i poblacions amb més de 5.000 habitants eren els que podien accedir a les despeses de construcció i eren els principals beneficiaris d'ajudes públiques ja que disposaven de clubs més potents que pobles com el nostre.

A principis del 2004, però, va arribar a tots els ajuntaments, des de la Federació Catalana de Futbol, un projecte per subvencionar la implantació de gespa arficial als camps de futbol de Catalunya. L'Ajuntament de la Cellera de Ter,  amb l'alcalde Josep Donaire i amb en Jordi Recasens de regidor d'Esports, va tirar endavant el projecte per poder accedir a aquesta subvenció. Mesos més tard, i després d'haver entregat el projecte i tota la paperassa de rigor, la confirmació arribava i l'ajuntament va poder comptar amb uns 108.000 € per a la implantació de la gespa al Camp Municipal. Aquest va ser el primer pas.

En el 2007 varen arribar les eleccions municipals i un nou equip de govern, amb en Josep Serrallonga al capdavant i emb en Josep Mª Coll com a regidor d'Esports, va començar una nova època política: s'havia de decidir si es continuava el projecte o es deixava perdre la subvenció. La decisió no devia ser fàcil, ja que no només la gespa havia de ser substituïda, sinó que l'entorn necessitava una remodelació total per garantir unes instal·lacions adequades per al poble. Després de molts mesos de feina i molts viatges per la geografia catalana, l'Ajuntament havia aconseguit, amb molt d'esforç i dedicació, un notori volum de subvencions per tal que el camp no representés una càrrega massa pesada per a les arques municipals i es va poder tirar endavant el projecte.

A mitjans de juny del 2009 l'empresa Royal Verd de les Preses, que havia guanyat el concurs públic, va començar els treballs que finalitzarien 3 mesos després amb la consecució d'unes obres que deixen en el nostre poble i en el nostre club unes instal·lacions de primera, amb un entorn envejable que actualment poden disfrutar tots els cellerencs i jugadors del nostre club.


Més avall podeu veure algunes fotografies de l'actual Camp Municipal de la Cellera de Ter.

 

Fotografies del camp en l'actualitat.